André Pops och Yvette Hermundstad. Foto: SVT

Vintersportprofilerna om skidrättigheterna: ”Jättetråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Yvette Hermundstad och André Pops har tillsammans lett Vinterstudion de senaste åren. Programmet kommer att forsätta sändas som vanligt de tre kommande trots rättighetstappet.

– Personligen tycker jag att det är jättetråkigt, säger Pops.

Under torsdagsmorgonen stod det klart att Nent-group, med Viasat-kanalerna, har köpt rättigheterna för alpint, längdskidor, backhoppning och nordisk kombination. 

– Min första reaktion var ”men vad trist”! Men i samma tanke, sporträttigheter och den världen har förändrats de senaste åren, så helt förvånande är det inte att andra vill ha den här typen av rättigheter som ingår i Vinterstudion, säger Yvette Hermundstad. 

– Personligen tycker jag att det är jättetråkigt och det kommer bli en stor omställning för tittarna om några år, säger André Pops.

SVT:s kommentator Jacob Hård var inte förvånad över beskedet.

– Det var en trist nyhet men ändå inte någon chock. Eftersom redan i tidigare omgångar har det varit en eftertraktad rättighet. Så det kändes ganska givet att det skulle vara det i nästa sväng, säger Jacob Hård.

”Tappar luften lite”

– Det som händer varje gång är att man får en första reaktion, att man blir besviken och tappar luften lite. Men ganska snabbt vänds det till motsatt. Att vad kan vi göra istället, hut kan vi vända det här till något bra. Det tycker jag är så slående, hur SVT har lyckats göra det här gång på gång.

Men Vinterstudion kommer att fortsätta sändas precis som vanligt fram till säsongen 2021/22.

– Det vi måste ha med oss är att vi har rättigheterna och kommer att sända Vinterstudion fullt ut de närmaste åren, säger Yvette Hermundstad.

– Första steget blir att fortsätta göra det lika bra och utveckla det, säger André Pops.

”Kul att få utveckla Vinterstudion”

Hur framtiden ser ut för Vinterstudion efter säsongen 21/22 får framtiden utvisa.

– Det är så osäkert vad som händer sen. Framför allt från år fyra och framåt men det kommer att påverka sättet som Vinterstudion formas om några år. Det är tråkigt eftersom att det känns som att vi har skapat ett koncept som tv-tittarna tycker om, men så är tv-världen verkar det som, säger André Pops.

– Jag ser det som att dels ska det bli otroligt kul att få jobba fullt ut två säsonger till och få utveckla Vinterstudion. Sen ser jag det också som att vi har ganska gott om tid att hinna fundera på och jobba kring vad man gör av Vinterstudion efter det, säger Jacob Hård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.