• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Pernilla Wiberg Foto: SVT

Wiberg om miljonförlusten: ”Fruktansvärt mycket pengar”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Pernilla Wiberg reagerade starkt på hur stor förlusten blev efter VM i Åre. Och att förbundet, som stod som delägare, förlorar 15 miljoner är något som hon tror kan skada på lång sikt.

– De här 15 miljonerna hade kunnat användas mycket bättre, säger hon.

Den stora förlusten är något som gjort att de svenska herrarna tvingats skära ned på träningar bland annat.

– Det är fruktansvärt mycket pengar. De här 15 miljonerna hade kunnat användas mycket bättre. Vi vet ju att de har tvingats dra ned på träningar för herrar på Europacupen, de har inte haft tränare och sådana saker. Det är klart att de här pengarna hade kunnat investerats väldigt bra, säger Pernilla Wiberg.

Wiberg tycker dock inte att det här ska avskräcka Sverige från att arrangera den här typen av mästerskap i framtiden.

– Vi hade ju ett VM 2007 som gick mycket bättre. Och det är klart att vi ska ha internationella mästerskap, annars ska vi inte ha åkare som är med och tävlar utomlands heller. Sverige måste också vara med där och ta sitt ansvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.