André Pops tillbaka i Vinterstudion – börjar med fotbolls-VM

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan lånades André Pops ut från SVT Sport och Vinterstudion för att leda Morgonstudion – men nu är han tillbaka! I sommar sänder SVT 113 timmar från fotbolls-VM. Som programledare och huvudankare ser vi åter André Pops. – Det kommer att bli en strålande sommar, säger han.

Hallå där André, och välkommen tillbaka till SVT Sport!

Tack!

Hur känns det att komma hem?

– Jag har ju hört till gänget på sportredaktionen ända sen jag klev in där som en nervös praktikant i februari 1999, så det är väl precis så det känns, som att komma hem, säger Pops och fortsätter:

– Jag har haft en väldigt kul och utvecklande tid med ett grymt bra gäng på Morgonstudion, men nu känns det här otroligt inspirerande med tanke på vad som väntar med fotbolls-VM och sen en massiv VM-vinter.

I sociala medier strömmade kärleken in över nyheten att Pops är tillbaka. OS-hjälten och skidskytten Sebastian Samuelsson var en av dem.

Vad ser du mest fram emot när det gäller fotbolls-VM?

– Jag har ju haft förmånen att jobba med fyra fotbolls-VM tidigare och det finns inget som är större. Den här gången är dessutom förväntningarna extra höga i och med att Sverige är kvalificerat för första gången sen 2006. Jag längtar efter den där känslan när man dagarna före match otåligt går och väntar på att det ska bli avspark. Det kommer bli en strålande sommar oavsett väder.

Johanna Frändén, André Pops och Erik Hamrén under fotbolls-VM i Rio. Foto: BILDBYRÅN

Hur tror du att det kommer gå för Sverige?

– Det är nästan omöjligt att tippa det redan idag, det hinner fortfarande hända mycket i förberedelserna. Tyskland är storfavoriter i gruppen men sen känns det som att ett Sverige i fullt slag kan klara av både Mexiko och Sydkorea och då innebär det ju åttondelsfinal för blågult.

Sedan Vinterstudion, har du saknat att jobba med det programmet?

Vinterstudion har ju varit min lilla tv-bebis i tio år så det är klart att det har varit speciellt att vara ifrån varandra. Men det har kanske samtidigt varit nyttigt med ett litet uppehåll från programmet. Jag känner ett stort sug efter att vara med och utveckla programmet vidare och jag är dessutom övertygad om att jag kommer tillbaka som en bättre programledare med dom erfarenheter som jag skaffat mig genom att jobba med Morgonstudion senaste året.  

Kungaparet på besök i Morgonstudion. Foto: Foto: Janne Danielsson/SVT

Varför vill du komma tillbaka och göra Vinterstudion?

– Det är ett fantastiskt roligt program att jobba med, med en så engagerad och kunnig publik som kräver att man alltid är på tårna som programledare. Sen är det ju fantastiskt att få uppleva så bra sport och starka känslor på nära håll som det bli under en lång vinter, och vintern som kommer kan ju bli något alldeles extra. Sist men inte minst så känner jag väldigt starkt för alla där på redaktionen och det ska bli kul att jobba ihop igen.

GUIDE: Så sänds fotbolls-VM – alla matcher, alla tider

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer