Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Isabelle Haak om klubbytet: ”Det är som en skilsmässa”

Uppdaterad
Publicerad

Efter det historiska Champions League-guldet med turkiska klubben Vakifbank fortsätter nu världsstjärnan Isabelle Haaks volleybollresa i italienska Imoco Volley.

– Det blir fler bättre matcher, säger hon till SVT Sport.

Isabelle Haak som inte säkert vet om hon får dela med sig av detaljer i kontraktet med den italienska klubben säger att hon skrivit på för ”i alla fall ett år”. Flera tuffa matcher är en av anledningarna till att hon väljer Italien igen, där fler lag än i Turkiet håller en hög nivå.

– Jag känner att det är skönt med ett miljöombyte, säger hon.

Målet med nya klubben blir ytterligare en Champions League-titel för 22-åringen, som redan vunnit det som går att vinna som klubblagsspelare.

Tufft att lämna vännerna

Haak ansluter till Italien i augusti eller september. Nästan alla hennes lagkamrater ska först spela VM så säsongsstarten blir något längre än den brukar. Kvar i Turkiet blir två av hennes allra bästa kompisar.

– Det är viktigt när man är så långt hemifrån att bygga nära relationer i laget. Jag är så tacksam att jag kunde få två så nära vänner i Turkiet, säger hon.

– Det är lite som en skilsmässa. Det är ju alltid så att vi vet om att vi kommer vara tillsammans i nio månader. Sen kommer den familjen bli separerad. Det är synd men man vet ju att det är så. Det blir spännande att bygga nya relationer i ett nytt lag och jag hoppas jag kan hitta någon lika nära där, säger Isabelle Haak.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.