Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isabelle Haak om uteblivna nomineringar på Idrottsgalan Foto: Bildbyrån/SVT

Isabelle Haak om uteblivna nomineringar: ”Hoppas volleyboll blir större”

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haak har utsetts till Europas bästa volleybollsspelare.

Men på Idrottsgalan nämndes hon inte alls.

– Det viktigaste är att jag vet vad jag har gjort, säger hon till SVT Sport.

Ingen nominering och inga omnämnanden under Idrottsgalan. Volleybollförbundets generalsekreterare Simon Dahl var förvånad när Isabelle Haak inte fick något utrymme alls, efter ett väldigt starkt år.

– Det är väl lätt att bländas av OS. Det kanske är svårare att sätta Bellas prestation i perspektiv eftersom det kräver lite arbete att följa henne, säger han till DN.

Stephan Rimér, som är arrangör på Idrottsgalan, medger att fler idrottare borde ha fått uppmärksamhet.

– Det här är ett väldigt speciellt år med väldigt många starka prestationer, men innehållsmässigt är det en vilja från oss på galan att visa upp mer än bara de nominerade idrotterna och idrottarna. Det är en ambition vi har, säger han till tidningen och berättar även att ett inslag med hyllningar till övriga idrottsprestationer var planerat, men fick strykas på grund av tidsbrist.

”Hoppas att volleyboll blir större”

Haak själv menar att hon har svårt att bedöma sin egen insats eller att hon har gjort det bättre än någon annan.

– Jag vet hur hårt alla jobbar och hur duktiga alla är som blir nominerade. Det är så svårt att jämföra och jag förstår att det är svårt att jämföra OS med det jag gör. Dels är det en lagsport men också att jag inte varit med i VM eller OS. Det är inte så att jag är arg över att inte är nominerad, jag känner mig inte besviken, säger hon till SVT Sport.

Efter ett år med flera utmärkelser inom volleybollen, bland annat som mest värdefulla spelare under klubblags-VM och Europas bästa kvinnliga spelare, känner Haak att hon fått uppskattning för sina prestationer. Däremot hoppas hon att volleyboll som sport kan växa i Sverige.

– Så att folk får upp ögonen och kan titta på volleyboll mer. Men då måste man var insatt, sätta det i ett internationellt persepktiv. Så det är mycket man måste sätta sig in i för att förstå, och det är svårt för hela svenska folket att göra. Men jag hoppas att volleyboll blir större i Sverige, säger hon.

SE MER: Isabelle vann systermötet i Champions League

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isabelle Haaks Conegliano vann i Champions League mot systern Annas klubb Mulhouse. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.