Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isabelle Haak firar guldet med Vakifbank. Foto: Youtube

Isabelle Haaks Vakifbank turkiska mästare

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haaks Vakifbank var riktigt illa ute i den fjärde finalen men lyckades vända på steken och tvinga fram en femte, avgörande match mot Fenerbahce.

Väl där var det inget snack om saken.

Vakifbank vann matchen med 3–0 (25–23, 25–20) i set – och tog därmed klubbens fjärde raka titel i den turkiska volleybolligan.

– Det känns så bra, jag är jätteglad, det är en stor lättnad men också mycket glädje så klart, säger Isabelle Haak till SVT Sport.

Det var i tisdags som Fenerbahce var på god väg att bryta Vakifbanks dominans i den turkiska ligan. De hade en 2–0-ledning i set och ett 19–15-överläge i det tredje när Isabelle Haak och hennes Vakifbank vaknade till liv och stod för en imponerande vändning.

– En otrolig match, en av de coolaste jag spelat, sa Haak till SVT Sport efteråt.

Under torsdagskvällen spelades den femte, avgörande finalen och då fick vi se ett Vakifbank som var på tårna redan från start.

– Vi sparade på krutet till den här matchen kan man säga, i dag ville vi inte göra en comeback utan i dag ville vi kontrollera spelet från början, säger Haak.

De inledde med att vinna det första setet med 25–23, tog det andra med 25–20 av bara farten och efter det var det som att luften gick ur spelarna i Fenerbahce. Det tredje setet blev nämligen aldrig spännande. Vakifbank tog kommandot omgående och kunde till slut vinna det komfortabelt med 25–20.

Därmed tog de klubbens fjärde raka titel i den inhemska ligan.

– Jag är jättestolt över hela laget, vi gjorde verkligen en jättebra match i dag, säger Haak.

Redan den 22 maj kan Vakifbank ta ännu en titel när laget möter Conegliano i Champions League-final i Ljubljana, Slovenien.

– Nu har vi en vecka på oss att förbereda oss för den stora stora finalen, men just i kväll blir det ett stort firande med en massa sushi, säger Haak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.