Foto: SOK

Succéduon till final i ungdoms-OS

Uppdaterad
Publicerad

I beachvolleyn på ungdoms-OS har Jonatan Hellvig och David Åhman säkrat minst ett silver.

– Riktigt rolig match och vi spelade väldigt bra genom hela matchen, framförallt i första set. Vi hade en bra plan innan matchen som funkade precis som vi ville i början, säger Jonatan Hellvig till SVT Sport.

På mästerskapet i Buenos Aires vann duon enkelt mot Arthur Hajos och Bence Attila Streli från Ungern. Matchen slutade 2-0 i set (21-9, 21-16).

Nu väntar final mot nederländska paret De Groot/Immers, som vann en jämn semifinal mot Argentina.

– Det ska bli jättekul att få spela en OS-final och vi vet att vi har chans om vi spelar bra oavsett vilket lag det blir. Vi har säkrat en medalj nu och nu spelar vi för att det ska bli ännu bättre, fortsätter Hellvig.

– Holland är ett riktigt bra lag, innan turneringen var de ett av de fyra lagen som jag trodde skulle ha bäst chans att vinna OS. Vi har mött dem två gånger i år och vunnit båda, men en av de matcherna var superjämn. Vi behöver fokusera på vårat eget spel och fortsätta vara väldigt noggranna i varje bolltouch, säger tränaren Rasmus Jonsson.

– En nyckel blir att sätta press på dem med serven, så att de kommer till svårare anfallslägen. Det blir en tuff match, men vi har chansen om vi är offensiva och smarta, tror Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.