Sverige utan ”Bella” tog revansch på danskorna

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog revansch på Danmark när  landslagsdamerna slog grannlandet med 3-1 i set (25-13,25-23,23-25,25-21) i en träningslandskamp i  Svedala i dag.   

Igår blev det förlust mot samma danskor men idag var det ett taggat blågult som startade matchen. Övertygande  anfallsspel och bra block gav seger i  första set med hela 25-13.            

Sverige utan fixstjärnan Isabelle Haak, som inte släppts från klubblaget, vann även andra set 25-23. Storasyster Anna Haak och ”ersättaren” Hanna Hellvig på högerkanten spelade stabilt. Danskorna tog ett set men Sverige vann med 3-1.

Segern ger förhoppningsvis råg i ryggen  för de viktiga EM-kvalmatcherna som väntar i januari, mot Estland borta 6 januari och mot Tjeckien hemma i Eriksdalshallen i Stockholm tre dagar senare.

I Sveriges EM-kvalgrupp är Finland bäst, och för att Sverige ska kunna nå den åtråvärda andraplatsen i gruppen måste Finland vinna mot Estland och Tjeckein. Och så ska Sverige vinna borta mot Estland, och hemma mot Tjeckien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.