Sverige föll mot Turkiet i volleyboll-EM. Foto: SVT

Väntad förlust för Sverige mot Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Sverige pressade Turkiet ordentligt i första set.

Men efter förlust där gick luften ur svenskorna.

Turkiet vann till sist EM-mötet med 3-0 i set.

– Sverige står för en imponerande insats. Det är först i tredje set man faller igenom lite och inte orkar hålla. Men jag tycker man ska vara jättestolta över insatsen, säger SVT:s expert, Andréa Jacobsson.

Segrar inledningsvis mot Finland och Rumänien.

Men Turkiet skulle väl ändå vara en nivå för hög för det svenska volleybollandslaget under Europamästerskapet som pågår i Rumänien? Turkiet som plockade ett silver senast i EM och som är ett bevisat mycket skickligt lag.

Men Sverige fortsatte att imponera och visade prov på riktigt bra spel i matchens första set. Det blev ett långt och rafflande set som vid ställningen 25-25 behövde gå upp till 31-29 innan det var över.

Dessvärre för svensk del var det Turkiet som var starkast.

Tyngre andra och tredje set

Därefter var det möjligtvis så att en del luft gick ur det svenska laget. Turkiet chocköppnade matchens andra set och gick upp till en 8-0-ledning. Sverige spelade förvisso upp sig därefter, men setsiffrorna skrevs ändå till 25-21, till Turkiet.

Även i matchens tredje set gick Turkiet upp till en tidig stor ledning och hade inledningsvis 6-1. Siffrorna skrevs till 25-11 i en match som Turkiet vann med 3-0 i set.

”Ska vara jättestolta”

SVT Sports expert, Andréa Jacobsson, var ändå nöjd med den svenska insatsen efteråt.

– Även om Sverige förlorar den här matchen med 3-0, står man för en imponerande insats. Det är först i tredje set man faller igenom lite och inte orkar hålla. Jag tycker att man ska vara jättestolta över den här insatsen, säger Jacobsson.

Sveriges världsstjärna Isabelle Haak fick möta många av sina lagkamrater i klubblaget.

– Det var jättekul och pirrigt att se dem på andra sidan. Det var glädje och en utmaning att spela. Annars var det synd att vi inte kunde ta första set och tråkigt att de fick gå upp till 8-0 i andra, säger Haak till SVT Sport.

Under måndagen spelar Sverige en nyckelmatch mot Ukraina som SVT sänder med matchstart klockan 16.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.