Disigt och dimmigt i söder. Foto: SVT

Mest grått veckan ut

Uppdaterad
Publicerad

Fredag: Sol i norr

Det blir mest molnigt väder i Sydsverige. I Svealand kan det lokalt förbli disigt och dimmigt hela dagen. Norrland får lite soligare väder, men även här en del partier med molnigt väder. Från 5-10 plusgrader i söder till 10-15 minusgrader i norr. Blåsigt vid sydkusten.

Lördag: Regn och snö

Ett nederbördsområde jobbar sig snabbt upp över landet. Regn väntas övergå i snö någonstans från Värmland, Dalarna, Hälsingland och vidare norrut. Det blir blåsigt på många håll när lågtrycket passerar. Nu närmare 10 grader i söder och fortsatt många minus i norr.

Söndag: Snörester på morgonen

Lördagens snöfall dröjer kvar i försvagad form i Norrland. I söder kan det vara något regnstänk här och var. Därefter smyger ett nytt regnområde upp söderifrån men banan är mycket osäker. Som det ser ut nu berörs Västkusten senare på dagen.  

Måndag–tisdag–onsdag: Lågtryck på osäkra banor

Flera lågtryck väntas passera men med sydliga banor är utvecklingen svårbedömd. Med relativt milt väder väntas fortsatt regn i söder och ren snö främst i norra och västra Norrland.

Torsdag till söndag: Stabilare väder väntas

Troligtvis stabiliseras väderläget på längre sikt. En högtrycksrygg växer in österifrån vilket gör att lågtrycken håller sig på Norska havet. Med sydliga vindar förs mild och fuktig luft upp över hela landet med liten daglig variation i temperatur och mycket moln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.