Det blir det soligt och varmt väder med temperatur upp mot 25 grader – högsommar alltså. En del stackmoln kommer dock att hålla solen sällskap och främst i landets västra hälft. Kring Vänernområdet finns även risk för någon skur och kanske även en åskknall. Foto: SVT

Sol och värme

Uppdaterad
Publicerad

Torsdag: Högsommar
Det blir det soligt och varmt väder med temperatur upp mot 25 grader – högsommar alltså. En del stackmoln kommer dock att hålla solen sällskap och främst i landets västra hälft. Kring Vänernområdet finns även risk för någon skur och kanske även en åskknall.

Torsdag kväll: Molnen sjunker ihop
De eventuella skurarna mellan Vänern och Vättern klingar av i och med att molnen sjunker ihop. Det blir en solig kväll i landet med dryga 20 grader.

Fredag: Högtrycksrygg
Högtrycksryggen ligger lite inklämd mellan fronterna öster och väster om oss. Men sommarvädret förblir varmt och vackert även om stackmoln skymmer solen på sina håll under dagen. Någon eftermiddagsskur kan förekomma i väster, men det förblir huvudsakligen uppehåll och något varmare än under torsdagen.

Lördag, söndag och måndag: Värmen består
Fortsatt somrigt väder under helgen och i början av nästa vecka även om moln tidvis kan komma in i väster. Någonstans kan det också förekomma lokala värmeåskväder, främst i väst. Temperaturen väntas efterhand närma sig 30-gradersstrecket på en del platser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.