Söndag morgon: Ett område med moln och lokalt regn tar sig under natten och morgonen från fjällen till Kvarken. Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Högsommarvärme på väg norrut

Uppdaterad lördag 13 augusti kl. 19


Ett nytt mindre regnväder kommer under natten passera norra Jämtland, Ångermanland och Västerbotten.

Söndag morgon: Moln och något regn i mellersta Norrland
Ett område med moln och lokalt regn tar sig under natten och morgonen från fjällen till Kvarken.

Söndag: Värmen sprider sig
På det hela taget år landet soligt och torrt med högsommarvärme i den södra halvan och lite svalare i den norra. Dimma i öster kan smyga in längs kusten och hålla ner temperaturerna. Att tänka på är att risken för skogsbrand är stor eller mycket stor i Götaland, Svealand och sydöstra Norrland.

Söndag kväll: Mildvacker avslutning
Helgen avslutas klar, vindsvag och ljummen.

Måndag: Åskskurar gör entré
Värmehögtrycket trycks österut. I söder bildas regn- och åskskurar under eftermiddagen medan det i norr blir mest soligt undantaget någon enstaka skur.

Tisdag-onsdag-torsdag: Ostadigt
Värmen på höjd ligger kvar över landet men vid marken blir det svalare när regn- och åskskurar breder ut sig. Men där det blir en längre tids uppehåll finns förutsättningar för att det blir 25 grader varmt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer