Marängsmörkrämsbiskvier

Marängsmörkrämsbiskvier

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassiker! Så god! Passar alltid, vid alla tillfällen!

Ingredienser

15portioner

Mandelbotten

  • 250g
    mandelmassa
  • 1,5msk
    strösocker
  • 2
    äggvitor

Chokladmarängssmörkräm

  • 3
    äggvitor
  • 1,5dl
    strösocker
  • 1krm
    salt
  • 250g
    rumsvarmt smör

Förslag på smaksättning

  • 200g
    mjölk- eller mörkchoklad
  • 1,5dl
    dulche le leche

Topping

  • 300g
    choklad
  • 2tsk
    neutral olja

Så lagar du

Mandelbotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Riv mandelmassan och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av sked tills smeten blir slät.
  3. Spritsa eller klicka ut smeten (lika stora för en jämnare gräddning) på en plåt täck med bakplåtspapper
  4. Grädda bottarna i mitten av ugnen 15 min.
  5. Låt mandelbottarna svalna helt.

 

Chokladsmarängssmörkräm

  1. Grovhacka chokladen, lägg i en värmetålig skål. Smält antingen i mirkon med 30 sek intervaller eller smält över ett vattenbad.
  2. Förbered smör i kuber.
  3. Lägg äggvitor, socker och salt i en fettfri skål över ett vattenbad. Värm på tills sockerkristaller lösts upp helt (tips, ta en ren sked och ta lite smet. Känn på smeten så sockerkristallerna har lösts upp). Rör om då och då.
  4. Ta skålen från värmen och börja vispa med elvisp tills du får en blank maräng och skålens undersidan har svalnat helt och hållet.
  5. Tag 1-2 smörkuber i taget i skålen och vispa tills smöret blivit ett i smeten. Vispa hela tiden. 
  6. Tillsätt smaksättningen (obs konstinstens bör vara samma som smeten och vara rumstempererad). Fortsätt vispa tills smörkuberna tagit slut och gärna några min extra för en fluffig smörkräm.
  7. Spritsa eller bre ut fyllningen på mandelbotten och ställ dem i kylskåpet så att de håller sig kalla.

 

Chokladtoppningen

  1. Grovhacka chokladen, smält försiktigt i mikron med 30 sek intervaller eller över ett vattenbad.
  2. Tillsätt oljan och rör om tills du får en jämn och blank smält choklad. Chokladen bör ha svalnat tills den inte känns varm men fortfarande är rinnig.
  3. Doppa kalla biskvier i chokladen.
  4. Servera biskvierna direkt eller förvara dem i kylskåpet.

Dela det här receptet med dina vänner!