1. Kurt Lindqvist, bilden är tagen vid Styrsö utanför Göteborg. Foto: Kurt Lindqvist

Rösta på veckans #minsverigebild

Publicerad

Vad är din bild av Sverige? Veckans finalister är utsedda – rösta på din favorit.

Genom #minsverigebild har över 1800 bilder av Sverige delats från norr till söder, av unga och gamla. Vilken bild bland veckans finalister tycker du bäst beskriver Sverige?

Förra veckan vann Kumlabon Robert Toftegaard med sin bild över sjön Sottern. Veckan innan det vann Sara Kinisjärvi som hade tagit sin sverigebild från sjukhuset i Sollefteå.

Vinnaren av veckans #minsverigebild får sin tavla tryckt på en canvastavla som SVT skickar hem till författaren. För att rösta fram veckans vinnare, titta igenom bildspelet ovan och rösta sedan på din favorit.

#minsverigebild

Vill du att din bild av Sverige ska spela en roll i riksdagsvalet? Ta en bild och dela den på sociala medier genom #minsverigebild eller mejla minsverigebild@svt.se. Skriv vad bilder betyder för dig och var den är tagen. Några av bilderna kommer att visas i SVT:s olika specialprogram inför riksdagsvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Minsverigebild

Mer i ämnet