Foto: SVT

Kommunen polisanmäler efter SVT:s granskning

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona kommun har gjort en polisanmälan om otillbörlig förmån efter SVT Nyheter Blekinges granskning av det kommunala bolaget Utveckling i Karlskrona AB.

Tillsammans med kommunens säkerhetschef Ulla Nelson och kommunjuristen Jessica Norlander har Carl-Martin Lanér, vd i AB Karlskrona moderbolag och kommundirektör, beslutat att en polisanmälan om otillbörlig förmån ska göras.

– Efter de uppgifter som framkommit i SVT Nyheter Blekinge bestämde vi oss för att det här måste utredas och en polisanmälan lämnades in i torsdags, säger Carl-Martin Lanér.

Karlskrona och kortköpen

Bakgrunden till anmälan är turer kring den lägenhet som hyrs av Robin Åkerman, som är Paraply produktions vd, och som har samarbetat med det kommunala bolaget Utveckling i Karlskrona AB.

En anhörig till den tidigare evenemangschefen Michael Fransson har fått tillgång till lägenheten.

– Vi vet inte om det här är otillbörlig förmån, men det måste utredas av polis och åklagare och det är inget vi själva ska göra, säger Carl-Martin Lanér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona och kortköpen

Mer i ämnet