Foto: TT/SVT

Klockan 11 – domen i Carl Larsson-bedrägeriet

Uppdaterad
Publicerad

Nu på fredagsförmiddagen meddelas domen i fallet rörande de flertalet ekonomiska bedrägerier som inträffat i Sundborn utanför Falun – däribland bedrägeriet mot Carl Larsson-gården.

I centrum står en äldre man som haft det ekonomiska ansvaret för flera föreningar och företag i bland annat Sundborn. Hela härvan uppdagades, i slutet av oktober, efter att Carl Larsson-gården upptäckte att de hade blivit av med miljonbelopp. 

Fler hade blivit lurade

Snart stod det klart att även en idrottsförening i Sundborn gjort en polisanmälan om ett misstänkt bedrägeri och det upptäcktes då att det rörde sig om samma bedragare som i fallet mot Carl Larsson-gården. Härvan växte också ytterligare och mannen som nu ställs inför rätta misstänks för att totalt ha förskingrat över åtta miljoner kronor från bolag både i Sundborn och på andra håll i Dalarna.

Carl Larsson-bedrägeriet

Spekulerat i värdepapper

Enligt mannens försvarare, Per Råström, har den misstänkte 66-åringen använt pengarna till optionshandel. Han ska bland annat ha spekulerat i utländska värdepapper.

Åklagaren: Minst tre och ett halvt års fängelse

Mannen är åtalad misstänkt för tre fall av trolöshet mot huvudman, varav ett bedöms vara grovt. Vid rättegången yrkade åklagaren på att 66-åringen ska dömas till fängelse i minst tre och ett halv år. Klockan elva på fredagsförmiddagen meddelas domen.

LÄS MER: Här hittar du samtliga artiklar om bedrägerihärvan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carl Larsson-bedrägeriet

Mer i ämnet