• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Arkivbild Vasaloppet 2014. Foto: TT

Vasaloppet fulltecknat på knappt fem minuter

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget rekord i snabbhet när anmälningarna till nästa års Vasalopp släpptes. Men på fem minuter så var Vasaloppet fulltecknat och några minuter senare var även den andra upplagan av Nattvasan också det.

När anmälningarna släpptes till 2016-års upplaga av ”det riktiga loppet”, så fulltecknades det på rekordsnabba 83 sekunder. Riktigt så fort gick det alltså inte i år då anmälningarna till tävlingarna under Vasaloppsveckan öppnade klockan nio på söndagsmorgonen.

Men räknat utifrån ett rekord från år 2000 – då loppet fulltecknades på två månader – så är ju fem minuter inte direkt långsamt heller.

Även Nattvasan, som kördes för första gången i år och som blir dubbelt så stort nästa år, fulltecknades på sju minuter.

LÄS MER: Flera diskades i årets Vasalopp – däribland femman

35.000 anmälda första timmen

Enligt ett pressmeddelande från Vasaloppsorganisationen, så hade redan 35.000 åkare anmält sig till något av längdloppen redan den första timmen.

”Det är jätteroligt att motionstrenden och intresset för längdåkning står sig fortsatt starkt. Människor har fortfarande ett stort behov av att ha ett mål för sin träning och Vasaloppet följer utvecklingen och försöker hela tiden skapa relevanta erbjudanden för de som söker nya upplevelser och större utmaningar”, skriver Eva-Lena Frick pressmeddelandet.

Under Vasaloppets vintervecka år 2017 så anmälde sig mer än 66.000 åkare  till något av loppen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.