Ljusnemordet i rätten igen Foto: SVT

Ljusnemordet i rätten igen

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången om mordet i Ljusne i februari som avbröts sedan åklagaren lämnat in en ny stämningsansökan i fallet, återupptogs idag vid Hudiksvalls tingsrätt.

Det som hände när en 25-årig man skulle rannsakas för mordet på en 22-årig man i Ljusne får betcknas som ovanligt

Efter att den åtalade kommit med ny information på rättegångens sista dag så beslutade rätten att göra ett uppehåll i förhandlingarna.

Misstänkt mord i Ljusne

Polisen undersökte sedan de uppgifter om en ny kniv som framkommit. Kniven hittades och man kunde konstatera att det fanns DNA-spår från mordoffret på kniven.

Den huvudåtalade menade att detta, med en ny kniv som bevis, skulle stärka den berättelse han lämnade sista rättegångsdagen om att det var en annan nämngiven person som utdelat det dödande hugget.

När rättegången sedan skulle återupptas i slutet av augusti så presenterade åklagararen Arek Nowak en ny stämningsansökan till rätten.

– Det är i princip en helt ny stämningsansökan och det är inte alls tillfredsställande. Jag överväger att avbryta rättegången och ta om den, sa Bengt-Olov Horn, domare. som sedan att beslutade att rättegången skulle ställas in och tas om i sin helhet

Idag inleddes alltså den nya rättegången, där domare och nämnd har bytts ut. Rättegången beräknas pågå i sex dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Ljusne

Mer i ämnet