Polisen beslagtar fordon i Sätra i Gävle i samband med mordutredning Foto: Roger Nilsson

En anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen anhölls en man på sannolika skäl misstänkt för mord efter att en man hittats död i Sätra i Gävle. Gävlepolisen fortsätter under torsdagskvällen att utreda vad som hänt kring den unga man som hittade död tidigt på förmiddagen.

Omftattande spaning har pågått hela dagen, och man har bland annat följt ett blodspår från den plats där mannen hittades, till ett bostadsområde vid Smultronvägen några hundra meter från fyndplatsen.

En man anhållen

Klockan 17.20 greps en man, och klockan 21.55 anhölls han, på sannolika skäl misstänkt för mord berättar Åklagarmyndigheten.

Tonåring hittad död i Sätra

– Han hördes under kvällen och anhölls klockan 21.55. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Annika Collin på Åklagarmyndighetens pressjour.

Mer information vill Åklagarmyndigheten inte ge.

– Ålder går inte åklagaren ut med. Det råder förundersökningssekretess, säger Annika Collin.

Stormade lägenhet

Polisen gjorde ett tillslag i en lägenhet nära fyndplatsen vid lunchtid, men enligt uppgifter så ska inga direkta fynd ha gjorts vid tillslaget, som har betydelse för utredningen.

Under kvällen beslagtogs en personbil på samma gata. Den fördes direkt till polisen för att där genomgå en teknisk undersökning.

En annan person anhölls tidigare i sin frånvaro. Den personen greps och hördes men släpptes och är inte misstänkt, berättar Åklagarmyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tonåring hittad död i Sätra

Mer i ämnet