Foto: SVT

Kungsbackapräst får avslag

Uppdaterad
Publicerad

Den präst i Kungsbacka som fråntogs sin prästtitel får inte gehör för sin överklagan.

Mannen ville tillfälligt stoppa beslutet att dra in hans prästtitel och hans rätt att uttöva vigningstjänst eftersom att han överklagat beslutet. Men han fick inget gehör hos Svenska kyrkans överklagandenämnd.

– Man tycker ju att det ska ha tillkommit något i förhållande till domkapitlets beslut, säger Maria Wetterstrand Hagström på kyrkans överklagandenämnd. 

Kungsbackaprästen

Och det har det inte gjort?

Nej, inte i det här stadiet.

Läs också: Trakasserade sexuellt – blir av med prästtitel

Prästen fråntogs sin yrkestitel i mitten av december förra året för att ha trakasserat och diskriminerat en kollega och för att ha inlett ett förhållande med en kvinna med missbruksproblem som sökt sig till honom. I sin överklagan menar mannen bland annat att han inte begått vissa handlingar som han dömts för.

”Vill presentera sig inför nämnden”

Slutgiltigt beslut från överklagandenämnden väntas komma i mars och då är det tänkt att prästen själv ska framträda inför nämnden.

– Han har ju begärt att få komma och presentera sig för nämnden och framlägga sin sak och beslut tas förmodligen i mars, säger Maria Wetterstrand Hagström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kungsbackaprästen

Mer i ämnet