Foto: SVT

Familjehem hade utsetts åt spädbarnen

Uppdaterad
Publicerad

En familj ska ha varit utsedd av socialtjänsten för att ta hand om de två spädbarn som nu är döda, enligt källa till Smålands-Tidningen.

Flera orosanmälningar kring spädbarnens livsituation hade upprättats redan i samband med att de föddes. En familj ska ha utsetts att vara familjehem åt spädbarnen enligt Smålands-Tidningen. Tidningens källa säger att socialtjänsten ville ge spädbarnens föräldrar en chans och valde att vänta med omplaceringen. Familjen var redo att ta emot barnen innan semestern enligt tidningen.

Socialen förtegen

Barnens biologiska föräldrar är fortfarande misstänkta för vållande till annans död efter att deras två bebisar hittats döda i parets bostad under helgen. Kvinnan och mannen var anhållna från i söndags, men släpptes under onsdagen då åklagare Frida Noldin inte ansåg att det fanns skäl att fortsatt hålla de frihetsberövade.

Döda spädbarn

Ulla Henriksson som är socialchef i Eksjö kommun kommenterar fortfarande inget om familjens situation.

– Jag kan inte kommentera enskilda fall, säger hon till SVT Nyheter Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Döda spädbarn

Mer i ämnet