Foto: TT

Inbrottsvågen fortsätter i länet

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste veckan har flera inbrott inträffat i länet och tidigt på torsdagsmorgonen vaknade en 20-årig kvinna på Torpa i Jönköping av att någon försökte ta sig in i lägenheten.

En kvinna i Jönköping anmälde tidigt imorse att någon försökt att bryta sig in i hennes lägenhet på Klostergatan i Jönköping natten till torsdag.

– Hon vaknade av att hon hörde ett ljud och steg i trappan, berättar Lasse Johansson, polisens presstalesman i Jönköping.

Inbrottsförsöket skedde vid 3-tiden och enligt anmälan ska kvinnan ha hittat brytmärken runt nyckelhålet.

Händelsen rubriceras som försök till stöld. Just nu går en våg av inbrott genom Jönköpings län och polisen uppmanar till försiktighet om man ska resa iväg.

Flera i Hovslätt

I Hovslätt utanför Jönköping har två villor på Hökvägen drabbats av inbrott. Ett av dem anmäldes till polisen sent på onsdagskvällen. Gärningspersonen har tagit sig in i fastigheten genom att bryta upp en altandör. Det är oklart vad som stulits.

Ytterligare en villaägare i Hovslätt anmälde under onsdagen ett inbrott som ska ha skett någon gång under veckan. Det upptäcktes igår eftermiddag och ägarna har inte varit hemma sedan i måndags. Tjuvarna har gått in genom ett uppbrutet sovrumsfönster. Här har smycken bland annat stulits.

Höglandet drabbat

Även i Gripenberg utanför Tranås och i Vetlanda har tjuvar varit i farten. Under onsdagen drabbades en villa på Fårstigen i Vetlanda. Brottet ska ha skett under eftermiddagen och upptäcktes när ägarna kom hem under kvällen. Tjuvarna har gått in genom att bryta upp ytterdörren. Det är oklart vad som stulits.

Även tidigare i veckan drabbades flera villaägare på Höglandet av inbrott. I Mariannelund vaknade en 82-årig man av att någon tagit sin i huset genom att krossa ett fönster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.