Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den här matsalen på Hofgårdsskolan i Sävsjö är ett exempel där konstnärlig utsmyckning ska göras. Erika Tor Rundblad, förvaltningschef för serviceförvaltningen, visar mer i klippet. Foto: Emma Johansson/SVT

Nu ska Sävsjö bli snyggare – satsar på offentlig konst

Uppdaterad
Publicerad

Sävsjö kommun är i full färd med att införa riktlinjer för att börja köpa in mer konst och öronmärka pengar för det. Kommunstyrelsen godkände förslaget på tisdagen.

Det har inte funnits några riktlinjer för hur och när konst ska köpas in av Sävsjö kommun. Frågan väcktes av lokala konstnärer och politikerna höll med om att kommunen jobbat för dåligt med området.

Därför har kommunstyrelsen beställt ett förslag på hur riktlinjer för konstinköp skulle kunna se ut och det har nu klubbats igenom av kommunstyrelsen. 10 oktober ska kommunfullmäktige besluta om det ska antas eller inte.

– Vi behöver förbättra oss ordentligt på det här området. Det har gjorts satsningar genom åren, men det har varit sporadiskt utan någon riktig ordning, säger Stefan Gustafsson (KD) som är kommunstyrelsens ordförande.

Mer om hur kommunen ska satsa på konsten ser du i klippet ovan.

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande i Sävsjö. Foto: Emma Johansson/SVT

SE MER: Statens konstråd berömmer Sävsjö och enhetschef Lena From säger att kommunen går i bräschen i landet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lena From på Statens konstråd hyllar de kommuner som följer enprocentsregeln. Foto: Pressbild/Statens konstråd

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.