Efter bombdramat – oro i Sunderbyn

Uppdaterad
Publicerad

Den sprängskadade mannen, som lämnade bilen vid rondellen nära Sunderby sjukhus, var det stora samtalsämnet bland besökarna på Sunderby sjukhus i dag.

Den 25-årige mannen misstänks för allmänfarlig ödeläggelse, men det har inte gått att förhöra honom ännu eftersom han vårdas på sjukhuset för sina armskador.

Och många besökare trodde inte att det var sant när de fick se och höra nyheten via media.

Bombdrama i Luleå

LÄS ÄVEN: Man sprängskadad – polisen spärrar av i Luleå

”Åt fanders!!”

Per-Henning Åström från Överkalix var en av dem.

– Man får ju sina funderingar om vad det är som ligger bakom det här. Jag tycker inte alls om det. Det börjar vara lite oroligt nu, men jag bor lite långt bort och har ett bra avstånd till den här typen av aktiviteter, säger han. 

Kjell Johansson från Luleå skakade uppgivet på huvudet.

– Det är åt fanders. Man blir ju orolig att det ska hända något. Det är mycket som är underligt här i världen, säger han.

Och Manuela Isaksson från Boden känner sig också orolig. 

– Det låter fruktansvärt. Det är tragiskt och oroväckande. Sånt här skulle kunna drabba så många människor.

Förstår oron

Men Maria Jakobsson, kommunikatör vid polisen i Norrbotten manar till lugn.

– Det är inte särskilt vanligt att vi har sådana här händelser och jag förstår absolut oron, även om den inte är befogad. Ingen har kommit till skada och det låg inga farliga föremål i bilen som mannen lämnade i rondellen.

– Så fort vi får klartecken av läkaren så ska vi förhöra mannen och då vet vi säkert mer om hans rörelseschema och motiv, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombdrama i Luleå

Mer i ämnet