Livstids fängelse blev straffet efter det brutala mordet i Klockaretorpet i Norrköping. Foto: TT

Mordet i Klockaretorpet – detta har hänt

Uppdaterad
Publicerad

Ett svartsjukedrama slutade med ett brutalt mord i Klockaretorpet i Norrköping. Offret, som först misshandlades med en hammare, brändes senare levande i en bil. Nu döms en 45-årig man till livstids fängelse. Ytterligare en 25-årig man döms för skyddande av brottsling.

22 Juni 2016: En person hittas död i en brinnande skåpbil i Klockaretorpet i Norrköping natten till 22 juni. Omständigheterna är oklara vid tillfället, och polisen inleder en förundersökning om mord.

28 juni 2016: En rättsmedicinsk obduktion av den utbrända kroppen gör att mordmisstankarna stärks.

Mord i Klockaretorpet

24 augusti 2016: Två män och en flicka anhålls på sannolika skäl misstänkta för mord. Männen är 45 och 25 år gamla, och flickan 17 år gammal. Trion grips vid olika tillfällen.

26 augusti 2016: De två männen häktas i Norrköpings tingsrätt, misstänkta för mord. Den 25-årige mannen och flickan misstänks för medhjälp till mord. Samma dag släppts flickan, men är är fortsatt misstänkt.

2 december 2016: Under utredningen framgår att offret misshandlades brutalt med en hammare innan han brändes levande i bilen. 45-åringen åtalas för mord. Offret trodde han skulle träffa en tjej han hade haft kontakt med, enligt åklagaren.

30 januari 2017: 45-åringen döms till livstids fängelse för mordet i Klockaretorpet. 25-åringen döms 1,5 års fängelse för skyddande av brottsling. Motivet för mordet tros var ett svartsjukedrama. Den 17-åriga flickan var åklagarens huvudvittne under rättegången och frias helt från misstankar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Klockaretorpet

Mer i ämnet