Foto: SVT

Omtalad kabaré till förmån för hemlösa

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll var det dags för den omdiskuterade kabarén på Östgötateatern till förmån för hemlösa i Norrköping. Ett initiativ av skådespelaren Sven Wollter efter att han sett ett tv-reportage om stadens hemlösa.

Arbetet är ideellt och biljettintäkterna går till organisationen Hela Människan.

– Vi satte igång det renhjärtat och barnsliga som skådespelare är: ”Vi kanske kan göra någonting för att visa vår solidaritet, det kanske är viktigt”, säger Sven Wollter.

Ministerkritik

Och detta är något som den före detta moderata kommunpolitikern i Norrköping, Sven-Åke Molund, berömde i sociala medier.

Men för det fick han kritik av kulturminister Lena Adelson Liljeroth, som inte tyckte att Molund skulle berömma initiativtagaren och kommunisten Sven Wollter.

– Det är bara komiskt. Det finns ingen annan kommentar, säger Gunnel Samuelsson, skådespelare vid Östgötateatern.

– Jag har skrivit om det på min Facebooksida och tackat henne för uppmärksamheten, säger skådespelarkollegan Jesper Barkselius.

Tror på fullt hus

För kulturministerns kritik har givit en hel del uppmärksamhet i media, och även Sven Wollter tackar idag kulturministern.

– De började ringa direkt och försöka boka plats här, vilket man inte kan göra. Vi visste inom några minuter att vi skulle få fullt hus, säger han.

Okänd summa

Några timmar sedan visade sig salongen med de närmare 600 platserna också mycket riktigt bli fullsatt.

Hur mycket pengar det blir till de hemlösa vet man först efter föreställningen, när de frivilliga bidragen räknats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.