Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Fritt fram att tycka till om kontroversiell berg- och dalbana

Uppdaterad
Publicerad

Från i fredags och en månad framåt finns detaljplanen för den del av Marmorbrottet där Wildfire ligger ute på samråd. Nu kan alltså de som vill tycka till om berg- och dalbanan göra det.

Wildfire fick först bygglov av Norrköpings kommun, men det överklagades och beslutet upphävdes av mark- och miljööverdomstolen i oktober förra året. Domstolen menade att en detaljplan var nödvändig för att avgöra om anläggningen påverkar miljön i området negativt, eller har några andra negativa effekter.

Lämna synpunkter

Mellan 17 februari och 17 mars är detaljplanen ute på samråd. Den som är intresserad kan lämna synpunkter via e-post eller vanliga brev. I kommunens pressmeddelande poängteras det dock att dessa synpunkter är offentliga handlingar som vem som helt har rätt att ta del av.

Kolmårdens berg- och dalbana

Möta folket

Ett samrådsmöte ska hållas på Råsslaskolan 28 februari. Då ska tjänstemän och politiker finnas på plats.

Ett sammanfattande inslag om några av turerna kring berg- och dalbanan finner du här. Och via den här länken får du vara med på ett provåk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kolmårdens berg- och dalbana

Mer i ämnet