Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dödsskjutningen i Sarajevo skedde på tisdagseftermiddagen enligt lokala medier. Foto: AP

Misstänktes för Kalmarmord – greps för gängmord i Bosnien

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man som förekommit i en mordutredning i Kalmar tidigare i år, har nu gripits för ett mord i Bosnien. Enligt uppgifter till Aftonbladet är han en kringresande ”hitman” i det svenska gängkriget.

På tisdagseftermiddagen sköts en man till döds utanför ett bostadshus i Sarajevo, Bosnien och Hercegovinas huvudstad. Den mördade är en 30-årig svensk man som enligt uppgifter till SVT ska ha kopplingar till Foxtrot-nätverket.

Misstänkt skytt är, enligt Aftonbladet, en 25-årig man som i våras satt häktad misstänkt för mordet på Kattrumpan i Kalmar i februari 2022. Han släpptes dock på fri fot i somras.

25-åringen var även misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter ett mordförsök på Norrliden i Kalmar i december förra året men frikändes i domstol.

Uppgifter: ”Hitman”

Enligt Aftonbladets uppgifter har 25-åringen agerat som en internationell ”hitman” åt en utbrytare i Foxtrottnätverket, Ismael Abdo, som har en konflikt med nätverkets ledare Rawa Majid.

25-åringen ska enligt uppgifterna varit inblandat i en skjutning i Istanbul i september. Därefter ska han följt efter måltavlor till Tunisien, de männen greps dock av tunisisk polis.

Nu misstänks han alltså ha rest till Sarajevo och mördat en svensk man, och skottskadat en annan, enligt bosnisk media.

Se mer om Rawa Majid och Ismael Abdo, de tidigare kumpanerna som misstänks ligga bakom våldsvågen i Sverige i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ledargestalterna var vänner men blev rivaler – så har konflikten inom nätverket Foxtrot eskalerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.