Mannen som nu släppts ur häktet är fortfarande misstänkt för mordet på Kattrumpan i Kalmar i februari 2022. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Misstänkt för mordet på Kattrumpan i Kalmar släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit häktad misstänkt för mordet på Kattrumpan i februari i början av förra året har släppts på fri fot.

– Mannen är fortfarande misstänkt. Men de utredningsåtgärder som gjorts har inte stärkt misstankarna mot honom, säger Magnus Argus, åklagare.

Den misstänkte mannen är i 25-årsåldern och har suttit häktad sedan mars i år då polisen efter insatser i både Norge och Stockholm kunde frihetsberöva fem personer som samtliga misstänks för inblandning i de skjutningar och mordförsök som inträffade i Kalmar under förra året.

Skjutningar i Kalmar

Fler åtgärder att genomföra

Enligt Magnus Argus återstår det en del utredningsåtgärder att genomföra, men det är osäkert vilken information som kommer komma fram.

– Det är ett allvarligt brott och vi försöker utreda på alla sätt som det går, men det är osäkert när vi får mer information och vad den kommer innehålla.

Det var i februari 2022 som en 22-årig man sköts ihjäl på Kattrumpan i centrala Kalmar. Mordet anses vara starten på en hämndspiral av mord och skjutningar som sedan följde.

KLIPP: Här är alla skjutningar i Kalmar – se kartan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se var skjutningarna i Kalmar ägt rum i klippet. Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet