Mordmisstänkt 24-åring begärs häktad för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

24-åringen som misstänks ha mördat sin flickvän i Stadsparken i Oskarshamn förra året, misstänks nu också för ett mordförsök.

”Försök till mord den 29 augusti, Hamngatan, Oskarshamn” står det i den häktningsframställan som åklagaren lämnat in till tingsrätten. Det skriver barometern.

Den 24-årige mannen är sedan tidigare häktad misstänkt för att ha mördat sin flickvän i Stadsparken i Oskarshamn vid lucia förra året. Men nu är mannen alltså misstänkt för ytterligare ett allvarligt brott.

Misstänkt mord i Oskarshamn

Knivskars i magen

Det gäller en händelse som alltså inträffade den 29 augusti förra året. Då knivskars en man i 25-års åldern svårt i magen vid en pizzeria i Oskarshamn. Det var vid 02.30-tiden som mannen stapplade in på en pizzeria i Oskarshamn med skador som enligt polisen har orsakats av ett bråk utanför restaurangen. Offret hade flera sårskador i magtrakten och fick föras till sjukhus.

Tros ha strypt sin flickvän

Den misstänkte gärningsmannen är misstänkt för att både ha knivskurit mannen utanför pizzerian men också för mordet på sin flickvän. Det var under natten till den 13 december 2015 som mannen misstänks ha strypt sin flickvän i Stadsparken i Oskarshamn. Hon avled senare på sjukhus av sina skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Oskarshamn

Mer i ämnet