Dubbelmordet i Västergård har hamnat Svea hovsrätts bord. Foto: TT

Brutalt dubbelmord upp i hovrätten

Publicerad

Fallet med det brutala dubbelmordet i Södertälje i vintras har nu klättrat upp i Svea hovrätt. De dömda männen överklagade omedelbart efter domen i tingsrätten.

Den 23 januari i år mördades ett ungt par i området Västergård. Både mannen och kvinnan, som var i 20-årsåldern, fick sina halsar uppskurna och i synnerhet kvinnan fick ta emot upprepade knivhugg mot halsen och bröstkorgen.

Svartsjukedrama

Två män greps för dubbelmordet, varav den ene mannen var gift med den mördade kvinnan. Den andre mannen som greps var en god vän till den mördade mannen. Åklagaren har tidigare valt att kalla händelserna för ett svartsjukedrama.

Dubbelmordet i Västergård

Både kvinnans man och hans medmisstänkte åtalades och dömdes den 1 september. Kvinnans man, en 28-åring, dömdes av tingsrätten till livstids fängelse och den andre till tolv års fängelse. Dessutom skulle de utvisas ur landet efter avtjänat straff.

Ärendet ska vidare

Men tillsammans med sina advokater var de snabba med att överklaga domarna, och nu ska fallet vidare till Svea hovrätt.

– Vi överklagade på momangen. Vi är inte nöjda med tingsrättens bevisvärdering, och vårt yrkande är att han ska frikännas, säger advokat Johan Eriksson.

– Det här är ett rent indiciemål. Många av indicierna handlar om motiv, och man kan ju inte döma någon till mord bara för att det finns motiv.

”Bevisvärderingen är felaktig”

Slutpläderingarna hålls i hovrätten på fredag.

Fanns det någon tvekan till att överklaga?

– Inte det minsta. Min uppfattning i saken är att han har fog i sin invändning att bevisvärderingen är felaktig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Västergård

Mer i ämnet