Foto: SVT

Rättegången om dubbelmordet inledd

Uppdaterad
Publicerad

Förhandlingarna kring dubbelmordet i Södertälje börjar idag. Två män står åtalade, varav den ena ska ha varit gift med kvinnan som mördades.

Det var den 15 januari i år som ett ungt par hittades döda i en lägenhet i Västergård.

En av de åtalade ska ha varit gift med den mördade kvinnan i några månader. Den andre som är åtalad kände både den gifte mannen och den mördade mannen.

Dubbelmordet i Västergård

Svartsjuka

Mordet ska ha skett med kniv även om mordvapnet inte har hittats, däremot en plastbit som åklagaren tror ha kommit från ett knivskaft.

Motivet för den man som var gift med kvinnan ska, enligt åklagarens linje, ha varit svartsjuka.

Tjock förundersökning

Förundersökningen består av 414 sidor med många vittnesmål, främst bekanta till de inblandade som har berättat för polis om turerna kring morden. De båda åtalade nekar dock fortfarande.

Rättegången startar idag på Södertörns tingsrätt och planen är att den ska hålla på i sammanlagt fem dagar.

Känt sig hotade

Kvinnan som mördades hade några dagar innan mordet berättat att hon kände sig hotad av sin man, som hon ville skiljas ifrån.

Mannen som mördades hade en tid innan mordet monterat insynsskydd på sina fönster i lägenheten. Detta för att han upplevde att någon hade spanat på honom och hans lägenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Västergård

Mer i ämnet