Foto: Regeringskansliet/SVT

Ordförande för Oktoberteatern avgår

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare kommunalrådet Annica Dahl (S) har lämnat styrelsen. Har inget att göra med SVT:s avslöjande menar hon.

Annica Dahl, tidigare socialdemokratisk kommunalråd i Södertälje, har suttit som ordförande för Oktoberteatern sedan 2014. Nu står det alltså klart att hon avgår och lämnar styrelsen helt. Anledningen ska vara att hon sedan oktober arbetar som politiskt anställd statssekreterare på arbetsmarknadsdepartmentet.

– Jag avgick redan i mitten av december och det har att göra med att jag kände att jag inte kunde kombinera de olika uppdragen, säger hon.

Granskning av Oktoberteatern

Men du har ju suttit som ordförande sedan 2014 och jobbat som statssekreterare sedan oktober och nu kände du att du inte kunde kombinera uppdragen?

– Ja det stämmer, det har att göra med att jag fick en förlänging under våren och jag tyckte att jag inte kunde förena de båda uppdragen helt enkelt, säger Annica Dahl.

Har inget med SVT:s avslöjande att göra

Fram tills nyligen stod däremot Annica Dahl fortfarande som ordförande på Oktoberteaterns hemsida. Varför hennes namn inte tagits bort från sajten vet hon inte. Hon menar dock att hon avgått redan innan SVT:s avslöjande om att teatern inte velat betala ut avtalsenlig lön till unga skådespelare och att avslöjandet inte har något med hennes avgång att göra.

– Nej, det har det inte, säger hon.

Tillförordnad ordförande är nu dramatikern Staffan Göthe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskning av Oktoberteatern

Mer i ämnet