27-åringen hittades mördad i Sisjön. Foto: TT

Man åtalas för brutalt mord

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha varit försvunnen i tre dagar hittades 27-åringen död vid en badplats i Sisjön i augusti förra året. Nu åtalas en 48-årig man för dådet. – Upphovet är en skuld som 27-åringen skulle betala, säger åklagare Peter Larsson.

Enligt åtalet ska 27-åringen ha varit skyldig gärningsmannen pengar. Detta ska ha varit anledningen till att de båda stämt träff i Askim den 27 augusti förra året. Enligt åklagare Peter Larsson är motivet till mordet en obetalad skuld.

– Han har av misstag betalat för lite. Det är därför de skulle träffas igen – och då inträffar detta, säger Peter Larsson.

Kidnappad Askim

Men istället för bara ett möte, ska 27-åringen ha attackerats och kidnappats.

Har du någon förklaring till att det eskalerat på det här sättet?

– Jag kommer att utveckla ett djupare motiv som har med relationer att göra. Men det kommer jag göra i domstolen.

Enligt flera uppgifter har de inblandade kopplingar till ett kriminellt nätverk.

– Det är personer som rör sig i den miljön, konstaterar Peter Larsson.

”Bra teknisk bevisning”

Tre dagar senare hittades alltså 27-åringen knivskuren och död i ett skogsparti i Sisjön. I närheten hittade polisen såväl en kniv som en träklubba som nu är viktiga pusselbitar i åklagarens utredning. 

– Jag tycker vi har en bra förundersökning med bra teknisk bevisning, bland annat mordvapnet, säger Peter Larsson.

Förutom den 48-åring som alltså nu åtalas för mord, åtalas en 26-årig man för medhjälp till mord, och en 29-årig kvinna som, enligt åtalet ska ha ringt offret och fått honom till platsen, för medhjälp till människorov och medhjälp till grov misshandel.

– Under utredningens gång har de misstänkta valt att lämna en version som inneburit att de varit på platsen, konstaterar Peter Larsson.

– 48-åringen har också medgivit att han stuckit kniven i offret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kidnappad Askim

Mer i ämnet