Foto: TT

Pappan till döda bebisen häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den pappa som misstänks för att ha dödat sin bebis har nu häktats. Han är misstänkt för grov misshandel och vållande till annans död.

Mannen är misstänkt på sannolika skäl, det vill säga den högre misstankegraden. Han häktades vid Vänersborgs tingsrätt på fredagen.

Det var i fredags som en sex månader gammal bebis kom in till NÄL i Trollhättan. Strax efter det avled barnet och sjukvården larmade polisen. I början satt båda föräldrarna anhållna, misstänkta för misshandel och vållande till annans död.

Misstänkt barndöd

Barnets mamma har försatts på fri fot men är fortfarande misstänkt för brott. Pappans försvarare säger till P4 Väst att det kommer att hållas kompletterande förhör under dagen.

Pappan nekar

Pappan har nekat till anklagelserna och säger att barnen var sjukt dagarna innan det avled. Redan i februari misstänktes han för att ha misshandlat sin bebis vilket socilatjänsten i Trollhättan anmälde. Utredningen lades dock ner efter att det inte gått att bevisa brott.

Läs också: Pappan till avlidna barnet var misstänkt sedan tidigare

En obduktion av barnet har genomförts. Resultatet av den är inte klar än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt barndöd

Mer i ämnet