Foto: SVT

Advokaten: ”Han inser vad han gjort”

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som misstänks för mordförsöket i Umeå ska genomgå en liten sinnesundersökning. Mannens advokat, Leif Silbersky, beskriver det som att mannen fick en blackout under händelsen men att han nu kommer ihåg det inträffade.

– Han har kommit till insikt nu om vad det är han har gjort. Han mår dåligt och har en väldig ruelse och känner en väldig ånger inför vad han ställt till med, säger Leif Silbersky.

Silbersky beskriver det som att mannen fått en blackout under händelsen men att han nu kommer ihåg det inträffade. Åklagaren Stina Westman säger att mannen kommer att genomgå en så kallad liten sinnesundersökning.

Misstänkte läraren i Umeå

”Han är i obalans”

– Det är ett allvarligt brott som har begåtts och då gör man en sådan här liten sinnesundersökning för att se om det finns skäl att gå vidare,  säger åklagare Stina Westman.

Kan det bli aktuellt med ytteligare sinnesundersökningar framöver?

– Det kan det bli, det beror på vad den här mindre undersökningen ger.

Mannens mående och psykiska tillstånd kan ha stor betydelse säger Leif Silbersky.

– Självklart har det stor betydelse. Vi kommer nu att se vad den första läkarutredningen, en så kallad paragraf 7 undersökning, ger. Men han är alltså i obalans, den saken är helt klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkte läraren i Umeå

Mer i ämnet