Det var på den här balkongen som den 59-årige läraren attackerade sin chef med en yxa. Bilden till höger är från häktningstillfället. Foto: SVT

Mannen erkänner dråpförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den lärare som misstänks ha attackerat en rektor med yxa erkänner nu överfallet. Mannens advokat ville att han skulle häktas misstänkt för försök till dråp. Men mannen häktades istället misstänkt för försök till mord.

Idag pågick häktningsförhandlingarna på Umeå tingsrätt. En 57-årig man och lärare i Umeå misstänks för att ha attackerat sin chef med en yxa på en balkong. Mannen misstänks även för grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik efter händelsen på Tegsbron då tre ungdomar kördes på.

Kammaråklagare Stina Westman höll en kort framställan, där hon ville att mannen skulle häktas misstänks för försök till mord eller synnerligen grov misshandel.

Misstänkte läraren i Umeå

Medger brott

Mannens advokat, Leif Silbersky, ville att mannen skulle häktas misstänkt för försök till dråp eller synnerligen grov misshandel. Mannen medgav brott, försök till dråp eller synnerligen grov misshandel. Han medgav även häktningen.

Förhandlingarna hölls bakom lyckta dörrar. Tingsrätten beslutade att mannen skulle häktas för den grövre brottsrubriceringen, misstänkt för mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkte läraren i Umeå

Mer i ämnet