Foto: TT/SVT

Begär möte med minister

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om inomregional balans skulle kunna sätta stopp för Skatteverkets centraliseringsplaner. Det tror kommunstyrelseordförandena på de nio orter som är i fråga, och vill ha ett möte med finansminister Magdalena Andersson (S).

I en skrivelse som undertecknats av bland andra Lyckseles kommunalråd Lilly Bäcklund (S), begär de nio ordförandena ett möte med finansministern.

Syftet är att få igång utredningen om inomregionial balans som berör just frågan om centralisering, innan Skatteverkets planer blir verklighet, enligt ett pressmeddelande.

Skatteverket i Lycksele

Vill skynda på

Det är civilminister Ardalan Shekarabi (S) som nyligen begärt utredningen, och i skrivelsen till finansministern menar undertecknarna att Skatteverkets planer inte överensstämmer med riksdagens syn på regional balans.

För att utredningen inte ska bli verkningslös i den här frågan, vill alltså kommunpolitikerna skynda på utredningen.

– Vi har ett enormt stöd från allmänheten i frågan, och många undrar vad som är nästa steg. Vi hoppas få till mötet nästa vecka, säger Lilly Bäcklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skatteverket i Lycksele

Mer i ämnet