• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

I fjol var stugägarna i Borgafjäll utan vatten under hela påsken. Foto: privat

Borgafjäll var utan vatten – andra påsken i rad

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad var en del av påskfirarna i fjällorten Borgafjäll utan vatten – den här gången på grund av ett elfel. Dorotea kommun meddelade vid fyratiden att problemet var löst. Även förra påsken var det alltså problem med vattenförsörjningen.

Delar av fjällorten Borgafjäll har varit utan vatten sedan förmiddagen på långfredagen. P4 Västerbotten var först ut med nyheten.

Enligt personer som är på plats är det hushåll på Borgasidan, alltså västra delen som drabbas.

Driftledare Jan-Oskar Eriksson på teknik och service i Dorotea säger att det handlade om ett elfel som gjorde att pumparna i vattenverket inte fungerade.

– Vi har nu löst problemet, sa han vid fyratiden.

Andra påsken i rad utan vatten

Borgafjäll var också utan vatten i fjol – då på grund av läckage hos privata stugägare. Där hade det runnit ut cirka 80 000 liter vatten per fastighet och dygn.

Hade förberett med vattentankar

I fjol fick kommunen köra vatten i skytteltrafik från Dorotea till Borgafjäll. Efter påsken hittades dessutom flera läckor.

I år hade man enligt driftledare Jan-Oskar Eriksson förberett sig med bland annat vattentankar.

– Det finns vatten att hämta vid brandstationen, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Här är det lite och ingenting” – se hur Mattias Broman fixade påskfirandet utan vatten i kranen förra året. I år berodde problemet på ett elfel, och löstes relativt snabbt. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.