Foto: TT

Klart: Vårdcentralen i Kolbäck drivs vidare som filial

Uppdaterad
Publicerad

Landstingsstyrelsen beslutade i dag att vårdentralen i Kolbäck, som från och med nästa vår inte längre kommer att drivas av Praktikertjänst, kommer att drivas vidare som en filial till en landstingsdriven vårdcentral.

I oktober kom beskedet att Praktikertjänst avslutar avtalet med landstinget vad gäller driften av vårdcentralen i Kolbäck. Det var något som väckte oro bland de 5.000 personer som är listade på vårdcentralen.

Läs mer: Oppositionsrådet kritisk till hanteringen av Kolbäcks vårdcentral

Vårdcentralen i Kolbäck blir filial

Men nu står det klart att vårdcentralen blir kvar – som en filial. Under onsdagen godkände landstingsstyrelsen ett förslag om att utreda frågan vidare.

– Nu ska det utredas hur vi ska driva detta som filial och hur vi organisatoriskt löser det. Främsta frågan är vilken vårdcentral som ska ansvara för Kolbäck, säger landstingsråd Pernilla Rinsell (MP).

Vid landstingsstyrelsens nästa sammanträde i februari ska utredningen vara klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdcentralen i Kolbäck blir filial

Mer i ämnet