Michael Bladh, polisen i Kramfors och platsen i centrum där den 9-årige pojken hittades

Nioåring hittad svårt skadad på parkering

Uppdaterad
Publicerad

Mitt på fredagen hittades en pojke svårt skadad mitt i centrala Kramfors. Polisen har utrett ärendet under helgen men är fortfarande inte säker på vad som hänt. Nu söker man personer som befunnit sig vid olycksplatsen

På fredagen runt klockan 12.45 inträffade händelsen som fortfarande är ett mysterium för polisen. En nioårig pojke hittas svårt skadad vid parkering mellan gallerian och vårdcentralen i Kramfors. Pojken är hemmahörande i Kramfors. 

Polisen i Kramfors uppger för SVT Mittytt att pojken själv ska ha uppgett att han ”blivit påkörd”. 

Kramforspojke påkörd

– Han var inte helt medvetslös när han hittades, men väldigt illa däran, så det var svårt att få en klar bild av vad som hänt, säger Rober Öhman vid polisen i Västernorrland.

Ett mysterium

Polisen har jobbat intensivt under helgen med att utreda händelsen. Flera personer har hörts om händelsen men polisen vet fortfarande inte vad som hänt pojken.  Enligt jourhavade förundersökningsledare Sven-Olov Gustavsson har man inlett en förundersökning – brottsrubriceringen är än så länge vållande till kroppskada.

De utreder händelsen med huvudspåret att pojken blivit påkörd av någon form av fordon. De misstänker i nuläget inte att någon skadat pojken med flit. Förundersökningen gäller vållande till kroppsskada.

– En av huvudteorierna är att han blivit påkörd kanske av ett större fordon. Det är möjligt att den som gjort det inte märkt något, säger Rober Öhman.

Vädjar om hjälp

Nu vänder sig polisen till allmänheten för hjälp. De söker bilförare som befunnit sig på platsen mellan 12.30 och 13.00. Dessutom vill man komma i kontakt med vittnen till händelsen, i synnerhet en kvinna som ska ha varit först på plats men försvunnit innan polisen kom till platsen.

Enligt uppgift ska även en man ha uppehållit sig vid olycksplatsen och polisen vill nu ha kontakt även med med denna person. 

Pojken fördes först till sjukhuset i Sollefteå och flögs sedan vidare till Uppsala. Hans skador bedöms som mycket svåra.

– Han har inre skador av allvarlig art. Vi försöker tillsammans med sjukvården att bedöma skadebilden, hur de kan ha uppkommit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kramforspojke påkörd

Mer i ämnet