Ödesmöte för Timrå IK

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag förmiddag satte sig nyckelaktörerna ned för att diskutera en lösning för Timrå IK. Misslyckas parterna att enas går hockeyklubben i konkurs.

Timrå IK nobbade kommunens bud på 15 miljoner. På tisdagen satte sig parterna ner för att försöka hitta en lösning för den krisande hockeyklubben.

Vår reporter träffade Timrås kommunalråd Ewa Lindstrand på väg ut från mötet, men hon vill inte lämna några kommentarer.

Timrå IK och ekonomin

En höjning av kommunens bud till klubben kommer bland annat att tas upp.  Och under kvällen har Socialdemokraternas och Vänsterpartiets fullmäktigegrupper planerat ett extra möte där de kommer att ta ställning till den nya lösningen.

– Jag hade politisk förankring på 15 miljoner. Om det kommer ett nytt bud, då måste vi ta det tillbaka politiken igen, säger hon till ST.

Samtidigt pågår det dagliga arbetet i arenan. Krister Wikfors har varit en del av arenans vaktmästeri i 25 år. Han var med när Timrå gick upp i Elitserien och flytten ner till Allsvenskan igen. Han var med när klubben tog över arenan från kommunen. Nu hoppas han att kommunen ska köpa tillbaka den igen innan klubben går i konkurs.

– Jag och mina arbetskamrater är oroliga. Vi undrar om vi har några jobb att gå till framöver. Man vet ju aldrig, säger han.

Även om det ser dystert eller kanske tack vare, lockar lunchrestaurangen bra med besökare idag. Flera av gästerna är på något sätt engagerade i verksamheten.

– Jag har tre söner som spelar hockey i klubben och jag är materialförvaltare i ett av lagen. Nu känns det som att det är ett avgörande i antågande. Det känns ovisst och jag är absolut orolig. Hockeyn engagerar väldigt många här och man undrar ju vad som kommer att hända med hockeygymnasiet, ungdomslagen och a-laget, säger Fredrik Melin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet