Foto: Niklas Luks

En skjuten till döds i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En av de män som skadades under skottlossningen i Hageby i eftermiddags har gripits efter förhör. Han är misstänkt för försök till mord alternativt dråpförsök.

Polisen berättar att skottlossningen ska ha skett i närheten av Grundläggaregatan och Plåtslagaregatan i stadsdelen Hageby i Norrköping.

– Vi fick samtal från personer som hört att det smällde i området och att minst en person låg på marken. Vi åkte dit och träffade på två personer som är förda till sjukhuset, säger Thomas Agnevik, presstalesman vid polisen i region Öst, till TT.

Gängkrig i Norrköping

Ett stort sökpådrag inleddes med ett 15-tal polispatruller. SVT:s team på platsen berättar att många nyfikna har samlats utanför avspärrningarna.

En avliden

Enligt Vrinnevisjukhuset i Norrköping har en av personerna, en man i 20-årsåldern, avlidit på sjukhuset. 20-åringen ska i oktober förra året ha utsatts för ett mordförsök och rättegången i det ärendet skulle ha startat imorgon, onsdag.

– På vilket sätt rättegången kommer att påverkas av det nu inträffade är för tidigt att säga, detta kommer jag diskutera med tingsrätten och övriga parter i morgon i samband med att rättegången startar, säger chefsåklagare Torsten Angevåg vid Åklagarkammaren i Norrköping som är åklagare i ärendet.

Den andre skadade anhållits

Vid 17:30 meddelade polisen att den att den andre mannen som skadats vid dagens skottlossning, har gripits efter förhör och anhölls senare. Mannen som är 34 år, är misstänkt för försök till mord, alternativt dråpförsök. Enligt polisen är det ännu inte klart hur händelsen har gått till eller vem som har gjort vad.

– Vi utesluter inte att det kan finnas ytterligare personer inblandade, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i region Öst.

Den 34-åriga mannen vårdas enligt polisen fortfarande på sjukhuset.

Beslag har gjorts

Ett område bakom vårdcentralen i Hageby hölls avspärrat under eftermiddagen och teknisk undersökning genomfördes. Bland annat har en bil och en del föremål tagits i beslag. Strax före halv fyra utökades det avspärrade området för att sedan hävas kl 17.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkrig i Norrköping

Mer i ämnet