Foto: SVT

”Ankan”: Klart VIK är favoriter

Uppdaterad
Publicerad

VIK segrade i supermötet med Malmö under tisdagen i hockeyallsvenskan och snacket om platsen för direktkval till SHL tog ny fart. Nu väntar bortamach mot bottenlaget AIK i Solna, två lag som jagar vid varsitt streck.

VIK måste ta fyra poäng på de två resterande matcherna för att vara helt klara. För AIK:s del så är det i första hand att klättra över det sista strecket för att slippa det negativa kvalet mot division 1-lagen.

En som hoppas på vinst för båda lagen är den gamle hockeylegendaren, AIK:aren och Kvicksundsbon Anders ”Ankan” Parmström.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

– Det finns en mikroskopisk chans för AIK fortfarande att komma bland de åtta främsta lagen, men den chansen går inte ens att mäta, säger Anders ”Ankan” Parmström till SVT Västmanland.

Båda lagen har spelat bra på slutet av säsongen och de fem senaste matcherna har både VIK och AIK tagit elva poäng. AIK har faktiskt ett litet plus på inbördes möten mot VIK den här säsongen.

AIK har hemmaplan vad betyder det?

– AIK har sämst hemmastatistik av alla lagen i hockeyallsvenskan och VIK har varit bland de bästa lagen på bortaplan i hockeyallsvenskan och det är klart att VIK är favoriter att ta minst en eller två poäng kanske tre, säger Anders ”Ankan” Parmström och fortsätter:

– VIK är starka i powerplay medan AIK ligger sämst till, det skiljer väldigt mycket i förmågan att göra mål i powerplay det kan bli avgörande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyallsvenskan 2014-2015

Mer i ämnet