Foto: TT Nyhetsbyrån

Chile vill skriva Copa America-historia

Uppdaterad
Publicerad

Argentina har 22 år utan en titel.

Chile har aldrig vunnit Copa America över huvud taget.

I kväll siktar båda lagen på att avsluta sina titeltorkor.

”Vi vill ta hem den här turneringen”, säger den chilenske försvararen Eugenio Mena.

Argentina har tagit hem Copa America 14 gånger. Det gör dem betydligt mer erfarna än kvällens finalmotståndare Chile. De jagar sin allra första titel.

– För många hade det varit tillräckligt bara att nå finalen. Men vad skulle kunna bli bättre än att vinna Copa America på hemmaplan, säger målvakten Claudio Bravo, enligt nyhetsbyrån AP. 

Copa America

Argentina titellöst sedan 1993

Även Argentina är dock suget på att ta hem turneringen. Trots deras många titlar har de inte vunnit något mästerskap alls sedan Copa America-vinsten 1993.

– Vi är envinsna. Vi fortsätter att försöka vinna en av alla dessa olika turneringar. Förhoppningsvis inträffar det på lördagen, säger mittfältaren Javier Mascherano.

Storstjärnan Lionel Messi är inne på samma spår.

– Den här generationen längtar desperat efter att vinna något och det skulle betyda så mycket efter VM där vi var så nära, säger han enligt BBC, och syftar på fjolårets VM-silver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet