Det var bra stämning i det svenska laget i natt. Foto: Nir Keidar/Bildbyrån

”Dansat och sjungit och ätit falafel”

Uppdaterad
Publicerad

I dag vaknade F19-landslaget upp som Europamästare i fotboll. Det efter att ha firat och jublat långt in i natten.

Segersångerna ekade på spelarhotellet i Tel Aviv långt in på tisdagsmorgonen. ”Vi har dansat och sjungit och ätit falafel”, säger förbundskapten Calle Barrling till SVT.

Segersångerna ekade på spelarhotellet i Tel Aviv sent i natt. Till och med den israeliska busschauffören som hade kört F19-landslaget bjöd på en dans.

Ett fontänbadandet sparar man till återkomsten till Sverige senare i dag. Landslaget beräknas landa på Arlanda klockan 18.30.

– Poolen här duger väldigt bra, vi har bott fantastiskt bra. Men vi får väl göra det i Stockholm,  sa förbundskapten Calle Barrling för SVT:s Gomorron Sverige, som på Arlanda sedan berättade sina känslor.

– Det är euforiskt att vara en del av det här. Jag glädjs över svensk ungdomsfotboll. Tjejerna kallar sig ”kaxigt ödmjuka” och det har dem varit, säger han.

Han beskriver tankarna som rörde sig i skallen när det stod klart att Sverige var Europamästare.

Hyllar klubbarna ute i landet

– Först var det en eufori över att få vara en del av allt det här. När man lugnat sig lite gick tankarna åt vilken spelarutbildning vi har i de olika distriktena i det här landet. Vi kan känna oss bekväma i att vi fostrar så fina spelare, säger Barrling.

Anledningen till att Sverige slog favoriten Spanien är för att de svenska spelarna orkade och vågade mest, menar Barrling.

– De kom väldigt fysiskt och mentalt förberedda till mästerskapet och sedan har vi förädlat de här diamanterna på plats. Men det taktiska kanske fällde avgörandet just i går, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.