Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Spelare för A-landslaget levererade inte”

Uppdaterad
Publicerad

Uttåget ur OS för de svenska fotbollsherrarna var kanske inte helt oväntat – men att det namnkunniga mittfältet skulle vara så anonymt, det förvånar SVT Sports expert Daniel Nannskog. ”På mittfältet var det ju namn som Janne Andersson förmodligen tittar på, som ska komma in och ta över, men de får inte ut något”, säger han.

– Det började bra i första matchen mot Colombia. Där spelade Sverige en positiv, bra fotboll som lovade mer. Men efter det har det varit tunnsått, säger Daniel Nannskog.

 I en sista gruppspelsmatch som krävde seger så förlorade Sverige mot Japan, och Sverige var aldrig riktigt nära. Med det kom en sista plats i gruppen.

OS i Rio de Janeiro 2016

– Trots att det inte var ett B-lag, kanske inte ens ett C-lag, utan ett D-landslag som kom (Över 50 spelare tackade nej) så är jag besviken. Den besvikelsen är främst mot mittfältet. Kollar man på namnen där: Quaison, Tibbling, Khalili, så är det ju spelare som man hoppas ska ta klivet in i A-landslaget. Det är ju sådana namn som förbundskapten Janne Andersson kollar på. Där måste man vara besviken på att de inte får ut något.

– Det är en besvikelse som är ur ett större perspektiv som mer handlar om A-landslaget under kommande tid. För just OS-turneringen hade man inte några större förväntningar på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet