Sveriges Jonas Källman deppar under OS-kvalmatchen i handboll mellan Sverige och Spanien tidigare i år. Foto: BILDBYRÅN

Inget VM-spel för Jonas Källman

Uppdaterad
Publicerad

Han missade OS i Rio på grund av skada. Nu står det klart att det inte heller blir spel i VM i januari för Jonas Källman – som tackar nej då familjen väntar tillökning. ”Familjen går alltid först”, säger vänstersexan.

Jonas Källman var en av de allra mest rutinerade spelarna som som tog plats i tuppen till EM-kvalet mot Montenegro. Veteranen var därmed tillbaka i landslaget efter att han tvingats ge upp drömmen om OS på grund av återkommande skadeproblem.

Källman var sedan en av Sveriges bästa spelare när de utklassade Montenegro förra veckan, och nästa uppgift för nye förbundskaptenen Kristján Andréssons landslag blir nu VM i Frankrike i januari. Där får de dock klara sig utan Jonas Källman, som tackar nej då familjen väntar tillökning under samma period.

– Hur gärna jag än hade velat spela VM kommer familjen alltid att gå först för mig och jag behöver vara hemma, säger 35-åringen till handbollsförbundets hemsida.

Hoppas vara tillbaka i vår

Förbundskapten Kristján Andrésson om återbudet:

– Det är förstås tråkigt, men han väljer helt rätt här. Vi har haft en bra dialog hela tiden och jag var medveten när jag tog ut honom till EM-kvaltruppen att han kanske inte skulle vara tillgänglig i VM, säger han till förbundets hemsida.

Källman hoppas dock kunna vara med igen när EM-kvalet fortsätter i maj.

– Jag älskar att spela i landslaget och vill fortsätta att göra det framöver om kroppen är hel och Kristján vill ha mig med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.