Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klipp från Sveriges jättekross mot Storbritannien. Foto: Bildbyrån

Sverige klart för OS – efter storkross mot Storbritannien

Uppdaterad
Publicerad

”Jag kan bli munk om vi förlorar”.

Förbundskapten Tomas Axnér var självsäker inför mötet med Storbritannien – och fick rätt med marginal.

Sverige är klart för OS efter en kross med 52-8.

Nej, det blev aldrig spännande när Sverige ställdes mot Storbritannien i OS-kvalet. Redan i paus ledde de gulklädda med 21 mål (27-6). Då hade Nathalie Hagman redan fått till imponerande elva fullträffar.

I andra fick dock hon, och ett par andra av stjärnorna, vila. Men det stoppade inte Sveriges målproduktion. De fortsatte i stället ösa på och tog andra halvleken med 25 mål mot två. Det gav slutresultatet 52-8.

Axnér: ”Skönt at slippa gå i kloster”

Förbundskapten Tomas Axnér får därmed rätt i sitt utspel inför matchen, då han menade att han kan gå hem från Ungern eller bli munk om Sverige förlorade kvalmatchen mot Storbritannien, som egentligen inte skulle varit med i kvalet.

– Jätteskönt att jag slipper gå hem eller gå i kloster. Det hade inte varit så kul, säger Axnér och fortsätter:

– Jag vill inte stå här och raljera. Jag tycker att Storbritannien kommer hit och gör det bästa de kan efter sina förutsättningar och det var nog en fin upplevelse att bara komma hit och möta den här typen av motstånd. De kan inte rå för att de precis har börjat spela handboll.

Hagman: ”Avslutar på et bra sätt”

Är det den sämsta handbollsnationen du mött som förbundskapten?

– Ja, men jag tror... Vi hade en match mot Kazakstan, men jag tror faktiskt att de (Storbritannien) har en liten bit kvar till de lagen.

Krossen innebär också att Sverige har säkrat en plats till OS i Paris 2024.

– Det känns fantastiskt. Målet med helgen var att ta sig till OS. Det visste vi kanske innan den här matchen också, men vi avslutar på ett bra sätt, säger Hagman till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.