• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Sanningen om stjärnbråket i HV71

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter avhoppet från HV71 väljer tränaren Andreas Johansson att skarpt kritisera sin tidigare arbetsgivare. De tyngsta anklagelserna riktar han mot ikonen Johan Davidsson – som han håller ansvarig för spelarmyteriet som fick honom att lämna.

– Om en spelare är besviken och han får syre av en chef, då växer det här likt en cancerböld, säger Andreas Johansson i den exklusiva intervjun med SVT sport.

Han fortsätter:

– Det har varit mycket gnäll på att vi tränar för hårt, och det är alltid samma spelare som gnäller. Många spelare i det här laget vill ha en liten ”silver plate” och ha det lite gött och fint och ta det lite lugnt.

Åsikterna går isär

SVT sport har även träffat Johan Davidsson, som inte håller med om att han har varit drivande i frågan om Johanssons framtid i klubben.

– Det kanske uppfattas då som att jag har bedrivit något korståg men så är det absolut inte. Det handlar inte om mig eller Andreas, utan om HV71, säger Johan Davidsson.

– Andreas är tuff och hård och sätter spelare på läktaren. Det tycker jag är rätt, det är inte det som är problemet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.